Schepen neemt gedwongen ontslag na vermeende deontologische fouten

© fmr

Kurt Grymonprez (SP.A) diende maandagavond zijn ontslag in als schepen en gemeenteraadslid van de stad Izegem. Hij zou de deontologische code van lokale mandatarissen niet gerespecteerd hebben. Over welke fout het gaat, willen de betrokken partijen voorlopig niet veel kwijt.

bfr, cma

Kurt Grymonprez (48) is al meer dan twintig jaar een bekend gezicht binnen de Izegemse politiek. “Kurt besliste maandag zelf om ontslag te nemen. De situatie was ook niet langer houdbaar. Dit is een logische beslissing en de enige juiste keuze”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA).

Volgens Maertens “zijn er aanwijzingen dat Grymonprez onlangs de deontologische code van lokale mandatarissen niet gerespecteerd heeft”. Over wat er juist gebeurd is, willen de betrokkenen voorlopig niets kwijt. Volgens de Krant van West-Vlaanderen zou het iets te maken hebben met de inzet van stadspersoneel voor privédoeleinden, maar dat wordt voorlopig niet bevestigd.

“Misverstand”

Kurt Grymonprez zelf reageert ontgoocheld op de gebeurtenissen, en spreekt van een “misverstand in communicatie naar enkele leden van het stadspersoneel”. Hij nam ontslag omdat hij “de rust binnen de coalitie wil bewaren”, en “'omdat hij niet in een maandenlange storm wil terechtkomen”.

Oppositieraadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) wil dat de gemeenteraad onmiddellijk bijeengeroepen wordt om de situatie te bespreken. De stad wacht echter af. “Wellicht zal de deontologische commissie van de gemeenteraad nu eerst samenkomen”, zegt de burgemeester. Meerderheidspartij SP.A Izegem komt vanavond samen om een nieuwe schepen en een opvolger in de gemeenteraad aan te duiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen