Musicaldebuut tijdens schoolvoorstelling ‘Red Star Line’: acteur Geert Van Rampelberg was nog nooit zo blij met boegeroep

Terwijl de ene helft van de zaal applaudisseerde, barstte de andere helft donderdagmiddag uit in boegeroep voor Geert Van Rampelberg aan het eind van het musicalspektakel Red Star Line. Dat boegeroep was goed nieuws voor de acteur, die zijn musicaldebuut maakte, want het betekent dat hij zijn rol uitstekend heeft ingevuld. “Ik speel de slechterik en bij een schoolvoorstelling is het dan logisch dat deze reactie er komt.”

Guy Van Vliet

“Die jongelui leven enorm mee en dat laten ze ook blijken”, reageerde een tevreden Geert Van Rampelberg. Toen hij even later in de bloemen werd gezet, hadden de jongelui de rol achter zich gelaten en werd hij wel onthaald op luid gejuich en applaus.

De acteur voelde zich als nieuwkomer meteen thuis bij Red Star Line en daar is een dubbele reden voor. “Ik woon op het Eilandje, waar de Red Star Line gevestigd was, dus op die manier ken ik die geschiedenis van dichtbij. Maar dit is ook een warme groep mensen, dus het is heel fijn om in deze voorstelling te staan.”

Uitdaging

Voor het publiek is het verrassend dat Geert Van Rampelberg in een musical terechtkomt maar dat is het voor hem ook. “Ik schrok toen ze me belden voor deze rol, maar ik ga heel graag een uitdaging aan en ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Of ik nog in musicals wil spelen? Interessante voorstellen zijn altijd welkom”, verzekert de acteur.

Het enige ongemak waar Van Rampelberg mee moet leren leven in Red Star Line, is dat hij in de rol van fabrieksdirecteur wel heel vaak een sigaar in de hand heeft. “Het is gelukkig geen echte maar het is wel een vaper met frambozensmaak en daar hou ik niet bepaald van. Van de geur van een echte sigaar trouwens ook niet. Maar dat ene ongemak neem ik er wel bij”, lacht de acteur.

Red Star Line, te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater, www.redstarline.nu
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER