In de Westerengstraat in Dodewaard is een gezin met drie kinderen mysterieus verdwenen.© Google Streetview

Mysterie rond vermist Nederlands gezin wordt alsmaar groter: één dochter werd niet meegenomen

De verdwijning van een gezin uit Dodewaard, in de provincie Gelderland, houdt Nederland nu al een week in de ban. En het mysterie wordt er alleen maar groter op. Want nu blijkt dat er ook een tienerdochter was, maar die is niet meegenomen.

tg
Bron: Omroep Gelderland

De politie en de recherche, die het dossier heeft overgenomen, zijn erg karig met informatie. De woning van het gezin in de Westerengstraat in Dodewaard is volledig doorzocht door een forensisch team, de auto van de vrouw is getakeld, de woning verzegeld. Een dierenambulance haalde eerder de huisdieren op.

“Met alles wat we nu weten, hebben we niet voldoende informatie om van uit te kunnen gaan dat er geen sprake is van strafbare feiten”, zegt een politiewoordvoerder. “En ook waar ze zich nu bevinden, weten we voorlopig niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie heeft dinsdagavond wel contact gehad met de vader van het gezin, maar hij wilde niet zeggen wat er aan de hand is of waar ze zich nu bevinden. Vandaar dat er een opsporingsbericht werd verspreid.

Het gezin, bestaande uit een vader, een moeder en drie kinderen, is nu al bijna een week vermist, vertrokken met hun zwarte gezinswagen. De kinderen zijn een jongen van ongeveer 10 jaar en twee kleuters, een meisje en een jongen. Maar nu blijkt dat er nog een vierde kind was. Een tienermeisje. Maar zij is niet betrokken in dit dossier. Ze is in Nederland achtergebleven en verblijft op een onbekend adres. De politie heeft haar wel gesproken.

De politie houdt intussen met nog meerdere scenario’s rekening. Een gezinsontvoering lijkt het meest waarschijnlijke. De vader zou de rest van het gezin mogelijk tegen hun zin hebben meegenomen. Mogelijk naar Turkije. Maar zeker is dat niet. De man zou de Turkse nationaliteit hebben, de vrouw is een Nederlandse. “We sluiten niets uit, maar maken ons wel grote zorgen”, zeggen de onderzoekers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER