Dronken, onder invloed van drugs en met voorlopig rijbewijs: spectaculaire crash met geleende BMW krijgt voor jongeman nog staartje

Gent -

Een crash met een BMW in de Schelde aan de Vlaamse Kaai bij Frituur Lily kreeg deze week een staartje voor de Gentse politierechtbank. De bestuurder bleek na “twee dagen en nachten feesten” onder invloed van alcohol en drugs. “Hij is door het oog van de naald gekropen.”

Simon Dekaezemaker

Getuigen zagen op 29 mei 2021 hoe een BMW rond 6 uur vanuit de Heernislaan kwam gevlogen en zijn bocht naar de Vlaamsekaai miste. De auto kruiste de tegenoverliggende rijstrook, ramde een verkeersbord en sprong over een vluchtheuvel, waar hij net een lantaarnpaal miste.

Voorlopig rijbewijs

Twee broers van toen 18 en 24 jaar oud zaten in de wagen. Ze konden zich uit de auto hijsen, op het dak kruipen of naar de kaai zwemmen. Politie en brandweer werden verwittigd en ze kwamen er met de schrik vanaf, maar de zaak kreeg donderdag een staartje voor de politierechter.

LEES OOK. Twee jongelui overleven duik in het water met BMW aan Vlaamsekaai. “Ik dacht dat ze recht in frituur Lily zouden rijden”

De jongste broer zat achter het stuur en bleek onder in vloed van alcohol en drugs. Hij had net “twee dagen en twee nachten na elkaar gefeest”, klinkt het. Hij was achter het stuur gekropen en nadien in slaap gevallen. Zijn oudere broer zat naast hem en was ook in slaap gevallen. (Lees verder onder de foto)

Een crash met een BMW in de Schelde bij frituur Lily in 2021 kreeg een staartje voor de Gentse politierechtbank.© DVH

De bestuurder had ook een voorlopig rijbewijs en mocht die nacht gewoonweg geen voertuig besturen. De dure BMW waarmee ze die nacht rondreden, bleek geleend te zijn van een vriend. Na de zware crash was de wagen van tienduizenden euro’s rijp voor de schroothoop.

Rijongeschikt

De beklaagde was zelf niet in persoon aanwezig, maar liet zich vertegenwoordigen door advocaat Raan Colman. “Mijn client beseft maar al te goed dat hij die ochtend door het oog van de naald is gekropen”, pleitte die. “Het gaat om een zeer jonge gast en hopelijk leert hij uit zijn fouten.”

De politierechter tilde zwaar aan de feiten en de man werd donderdag veroordeeld tot vier maanden rijverbod en een geldboete. Daarnaast werd hij rijongeschikt verklaard. Als hij zijn rijbewijs terug wil, moet de man eerst slagen voor medische en psychologische proeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen