© REUTERS

VIDEO. Dries Mertens draagt met assist voor heerlijke treffer van ploegmakker bij in ruime zege van Galatasaray

Dries Mertens heeft vrijdagavond met Galatasaray op de 29e speeldag van de Turkse Super Lig een ruime zege geboekt tegen middenmoter Rizespor. Galatasaray won met 6-2 en slaat zo in de stand een kleine kloof met runner-up Fenerbahce, dat dit weekend wel nog aan de bak moet.

Marnix Taes

Mertens begon tegen Rizespor in de basis en zag zijn team een vrijwel perfecte eerste helft spelen. Verdediger Derrick Kohn knalde buiten het strafschopgebied al na negen minuten het openingsdoelpunt tegen de netten, op het halfuur maakte controlerende middenvelder Lucas Torreira zijn allereerste voor de hoofdstedelingen. Casper Hojer (38.) kon nog wel tegenscoren, maar na twee treffers van Kerem Demirbay (40. en 45.) trok Gala toch met een gerust gemoed de rust in. Mertens leverde de assist voor het tweede doelpunt van Demirbay en dat was een echt pareltje.

In de tweede helft vervolledigde Demirbay zijn hattrick en was ook Mauro Icardi trefzeker, Rizespor milderde ondertussen tot 6-2. Ondanks de vele doelpunten kwam er geen op naam van Dries Mertens. De 36-jarige aanvaller werd ruim een kwartier voor affluiten gewisseld.

In de stand van de Turkse eerste klasse heeft Galatasaray nu 78 punten, Fenerbahçe heeft er voorlopig 73. Er resteren nog negen speeldagen.