© Archief

Dronken Truienaar probeert agent te knellen tussen autodeur en garage

Voor een 42-jarige man uit Sint-Truiden heeft het openbaar ministerie dinsdag 10 maanden cel gevraagd voor weerspannigheid tegenover de politie.

GeHo

Twee agenten zagen hem op 14 april 2015 door het rood licht rijden en zwalpen over de weg in Sint-Truiden terwijl hij op weg was naar zijn thuis op de Luikersteenweg. Ondanks herhaaldelijk aanmanen om te stoppen, negeerde hij elk bevel. Pas op de oprit aan zijn woning stopte de veertiger zijn wagen. In zijn bestelwagen hing een duidelijke alcoholgeur.

Toen de agent naar de man zijn papieren vroeg en via het portier de auto wilde stilleggen, trapte de chauffeur op het gaspedaal en probeerde de inspecteur te knellen. Hij kon maar op het nippertje wegspringen terwijl de man zijn garage in reed.

“In mijn 17-jarige carrière als agent heb ik nooit voor mijn leven gevreesd tot die dag”d aldus de agent. Hij vraagt een schadevergoeding van 17.000 euro voor een beperkte blijvende economische ongeschiktheid. De verdediging betwist het bedrag en vraagt de aanstelling van een deskundige om de schade te begroten. Ook claimt de raadsman van de verdachte dat hij plots reageerde omdat de agent hem op zijn borstkas zou geslagen hebben. “Zelfverdediging”, klonk het.

Vonnis op 13 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer