Poetin tijdens het interview op de Russische staatstelevisie.
Volledig scherm
Poetin tijdens het interview op de Russische staatstelevisie. © Reuters

KIJK. Poetin zegt dat Rusland klaar is voor nucleaire oorlog: “Wapens zijn er om ze te gebruiken”

Vladimir Poetin (71) waarschuwt er in een interview op de Russische staatstelevisie voor dat Rusland klaar is voor een nucleaire oorlog met Oekraïne. “Wapens zijn er om ze te gebruiken”, zo klinkt het in niet mis te verstane woorden. Westerse leiders omschrijft hij in hetzelfde interview als “vampieren” met een “voorliefde voor mensenvlees”.

73 reacties

  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Door dwaze acties van het westen zal die oorlog escaleren volgens het Kremlin verhaal. Er is een heel eenvoudige oplossing. Zijn interntionaal onwettige en zinloze invasie in Oekraïne stopzetten en terug opkrassen. Als men geen oorlog voert kan die ook niet escaleren.
  • Philippe De Naeyer

    2 maanden geleden
    Ik hoor hem vooral zeggen dat er nooit een aanleiding is geweest om deze te gebruiken en dat in de directe toekomst niet ziet veranderen. Wel zegt hij dat hij de wapens heeft en ze zal gebruiken indien nodig. Wat een paniekzaaierij weer van de westerse media, alles doen ze eraan om hem in een slecht daglicht te plaatsen. Europa is veel minder heilig dan het zichzelf voordoet.
  • Danny Damiaens

    2 maanden geleden
    Volledig met u eens Mouton,wie een zot in het nauw drijft al bijna 20 jaar weet dat deze zot rare toeren kan uitsteken!Europa moet stoppen met hun eigen bezittingsdrang,ze kunnen hun eigen problemen nog niet oplossen!
  • monique bolen

    2 maanden geleden
    Jurgen Mouton, de landen die nu aansluiten bij de Nato doen dit omdat ze de dreiging voelen van een zot die landsgrenzen en zijn eigen grenzen niet kent, hij heeft de Krim genomen en wil nu het gehele land wat is het volgende land? Zijn drang en grootheidswaanzin om Rusland weer uit te breiden naar het vroegere Oostblok is groot, maar hij moet aanvaarden dat gros van de landen en zijn bevolking niet terug willen naar een leven dat hen de vrijheid ontneemt.
  • jos duriau

    2 maanden geleden
    Bluffen is nu eenmaal een Russische eigenschap .