Themabeeld.© Shutterstock

Fransman vermoordt zijn vriendin voor zijn online minnares, maar die blijkt niet te bestaan

De Fransman Nicolas H. heeft eind januari zijn vriendin vermoord om een relatie aan te knopen met een minnares die hij online had gevonden. Maar die minnares bleek nep te zijn. Zo zat een oplichter uit Ivoorkust achter het online profiel. Dat hebben de Franse gerechtelijke autoriteiten woensdag bekendgemaakt.

wver
Bron: BELGA

Op 28 januari werd het slachtoffer, geboren in 1995, dood teruggevonden in haar woning in Beussent, in het noorden van Frankrijk. Het lichaam vertoonde “sporen van wonden aan de torso”, volgens het plaatselijke parket. Haar partner, die de politie had gewaarschuwd, zei aanvankelijk dat hij het lichaam had ontdekt toen hij terugkwam van de bakker. Volgens de dertiger ging het mogelijk om een uit de hand gelopen overval, “gezien de verdwijning van een spaarpot”, verduidelijkt officier van justitie Guirec Le Bras in een verklaring. 

Maar in het onderzoek werd deze hypothese al snel uitgesloten. Wel stelde men vast dat de man “een relatie onderhield op het internet” met iemand van wie hij de echte identiteit niet kende, aldus de openbare aanklager.

Béatrice

Volgens het dagblad Le Parisien, dat de feiten onthulde, presenteerde deze persoon zich op Facebook als ‘Béatrice Leroux, commercente à Brest’. Maar in werkelijkheid was Béatrice een neppersonage en werd het profiel gebruikt door een oplichter die volgens de eerste onderzoeken in Ivoorkust is gevestigd. De verdachte had een som van 2.200 euro betaald aan de oplichter.

De verdachte, die woensdag voor de rechtbank kwam, gaf toe zijn partner met voorbedachten rade om het leven te hebben gebracht in de hoop zijn virtuele relatie “werkelijkheid te laten worden”, aldus een verklaring van het openbaar ministerie.

Gemiddeld vindt er om de drie dagen een femicide plaats in Frankrijk. Volgens het ministerie van Justitie werden er dit jaar al 94 vrouwen om het leven gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER