Illustratie van een kinderopvang in Wuustwezel.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van een kinderopvang in Wuustwezel. © Photo News

Plan voor Vlaamse crèche van de toekomst: tot 990 euro per maand voor minder stress en gelukkigere kindjes

De Vlaamse kinderopvang zal er in de toekomst anders uitzien. In opdracht van minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) bokste een bonte groep van experten, vakbonden en werkgevers een plan in elkaar waarmee de volgende regering de kinderopvang drastisch kan transformeren. Wat krijgen jonge ouders en hun kinderen als dit plan werkelijkheid wordt? Heel wat positieve zaken. Al zou de factuur voor sommigen zeer zwaar kunnen worden.

21 reacties

  • Jean Donny

    2 maanden geleden
    Opvoeding en opvang van kinderen gebeurt voornamelijk bij voorkeur door de ouders. Het is niet de belastingbetaler die er voor moet opdraaien, de staat moet het faciliteren meer niet.
  • Monique Carlier

    2 maanden geleden
    Ik heb al verschillende stagiaires gehad maar die willen na hun middelbare school verpleegkundige of leerkracht of zorgkundige blijven voor ouderen want kinderen vinden ze teveel werk en lawaai en te lange dagen als ze zelf onthaalouder worden wat spijtig is voor de toekomst
  • Ilse Verlinden

    2 maanden geleden
    Als je dan 2 of meer kinderen hebt, is het goedkoper om thuis een nanny te laten komen. Waarom is er opvang voor ouders die niet werken? De opvang is voor hen vanwege hun lage inkomen supergoedkoop, waardoor het systeem onbetaalbaar wordt.
  • Marie Van Gaever

    2 maanden geleden
    Pas tegen 10 jaar….tegen dan blijkt dat er minder kinderen opgevangen dienen te worden.
  • Sven Kerstens

    2 maanden geleden
    Zolang de ouders er voor moeten betalen en niet de belastingbetaler is het goed.