Google-manager verkracht, vermoord en in brand gestoken tijdens jogsessie op klaarlichte dag

Verschrikkelijke feiten. Zo omschrijven de politiediensten de aanval op de 27-jarige Vanessa Marcotte uit New York. De beloftevolle manager bij Google werd zondag als vermist opgegeven nadat ze niet terugkwam van een jogsessie in de bossen. Een paar uur later werd de jonge vrouw dood teruggevonden door speurhonden en werd duidelijk in welke hel ze die middag was terechtgekomen.

Het is al de tweede keer in één week dat in de Verenigde Staten een jogster het slachtoffer wordt van moord. Eerder vorige week werd Karina Vetrano vermoord in Queens, nu is Amerika in de ban van de moord op Vanessa Marcotte uit New York. De 27-jarige vrouw was op bezoek bij haar moeder in Massachusetts toen ze zondagmiddag het huis verliet om te gaan joggen. De vrouw zou nooit meer terugkeren, onderweg kwam ze iemand tegen met bijzonder kwade bedoelingen. Na een zoektocht werd de vrouw dood teruggevonden in de bossen. Ze was helemaal naakt, was verkracht en vertoonde verschillende brandwonden.

De autoriteiten hebben nog niet officieel gecommuniceerd over de manier waarop de vrouw om het leven kwam, maar het is duidelijk dat het gaat om moord. Er zal zo snel mogelijk een autopsie uitgevoerd worden om meer duidelijkheid te krijgen in de zaak. “Deze vrouw werd aangevallen toen ze aan het joggen was op een landelijke weg. Het is nog niet duidelijk of dit een willekeurige aanval was, of Marcotte een uitgekiend slachtoffer was. Maar inwoners van Massachusetts moeten zich zorgen maken. Misschien moeten ze tijdelijk enkel buitenkomen als ze vergezeld zijn van anderen”, aldus officier van justitie Joseph Early Jr..

Marcotte was manager bij Google en was naar eigen zeggen verslaafd aan alles wat met internet te maken heeft. Google heeft een bericht verspreid waarin het bedrijf zijn medeleven uit. “Vanessa Marcotte was een bijzonder gewaardeerd en geliefd lid van ons team. Ze werkte al anderhalf jaar bij ons kantoor in New York en stond bekend om haar eeuwige glimlach, vrijwilligerswerk en liefde voor sport. We zijn geschokt en diep bedroefd. Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer