© BELGA / ANP VINCENT JANNINK

Nederlandse acteur meldt zich bij gevangenis voor uitzitten celstraf voor online misbruik minderjarige meisjes

De bekende Nederlandse acteur Thijs Römer heeft zich vrijdag bij de gevangenis gemeld om de maand celstraf uit te zitten die hij vorig jaar opgelegd kreeg voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat bevestigt de advocaat van zijn slachtoffers.

Bron: Telegraaf

Römer, die onder meer met Wendy Van Dijk acteerde in de serie Moordvrouw, kreeg vorige zomer een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Hij verleidde online drie meisjes, toen tussen 14 en 16 jaar, tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s. De rechtbank legde hem naast de gevangenisstraf ook een maximale taakstraf op van 240 uur. Hij moet zich ook laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Römer zei in eerste instantie in hoger beroep te gaan omdat hij zich niet herkende in het vonnis. De 45-jarige Römer liet begin deze maand weten dat hij dan toch afziet van een beroepsprocedure. “Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf”, zo stelde hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer