Gewezen vicepresident Mike Pence: ‘Ik kan Donald Trump niet ondersteunen’

Mike Pence. © AFP

Ook nu duidelijk is dat Donald Trump zo goed als zeker de Republikeinse presidentskandidaat wordt, zal zijn voormalige running mate en vicepresident, Mike Pence, hem nog altijd niet steunen.

Dat heeft Pence vrijdag gezegd aan Fox News. ‘Het mag geen verrassing zijn’, voegde hij toe, ‘ik kan Donald Trump in geweten niet ondersteunen’.

Pence was zelf even presidentskandidaat tijdens deze verkiezingscyclus, maar nog voor een stem was uitgebracht, vorig jaar al, de handdoek in de ring. Ook alle andere tegenkandidaten trokken zich terug uit de voorverkiezingen, waardoor Trump alleen is overgebleven.

Inmiddels is duidelijk dat Trump voldoende afgevaardigden achter zich heeft om zijn kandidatuur veilig te stellen. Volgens Pence verkwanselt Trump de conservatieve waarden waar de twee tijdens hun termijn in het Witte Huis voor hebben gestreden.

De relatie tussen Pence en Trump bekoelde na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Trump. Sommigen van de bestormers scandeerden: ‘Hang Mike Pënce op’. Dat deden ze omdat Pence had geweigerd de bekrachtiging van de verkiezing van Joe Biden te blokkeren.

Trump zal het in november opnemen tegen zittend president Joe Biden.

Partner Content