Bart De Wever deelt foto met gevonden baby Roos: “Ze zal met alle liefde worden omringd”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft op zijn sociale media een foto gepost met Roos. Dat is het meisje dat eerder deze week gevonden werd in een park in Merksem. De burgemeester is nu de wettelijke voogd en belooft dat het kindje ”met alle liefde omringd wordt”.

debn, nelo

“Baby Roos werd als vondeling achtergelaten op het kerkhof van Merksem. Dank aan de lieve dame die haar vond, verzorgde en naar het ziekenhuis bracht. Roos zal met alle liefde worden omringd, ze zal niets tekort komen”, schrijft De Wever, die nu voogd is van Roos, op zijn sociale media.

LEES OOK. Pasgeboren meisje aangetroffen aan begraafplaats in Gemeentepark in Merksem

Dinsdagmiddag trof een wandelaar een pasgeboren baby aan bij de begraafplaats in het Gemeentepark in Merksem. Het pasgeboren meisje lag helemaal alleen in het park en zou onderkoeld geweest zijn op het moment van de vondst. De vrouw heeft de baby ingewikkeld om haar warm te houden en heeft haar onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze onderzocht. Ondertussen kreeg de pasgeboren baby de naam Roos en verblijft ze in goede gezondheid in het ZNA Jan Palfijn in Merksem.

Bij vondelingen neemt het Antwerpse Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) na de eerste zorgen de zorgen voor het kind op. Daarna kan het naar een pleeggezin dat na de wettelijke termijn van zes maanden – de tijd die de moeder krijgt om op haar beslissing terug te komen – het kindje kan adopteren. Tot dan of tot het moment dat de ouders gevonden zijn, krijgt burgemeester Bart De Wever de wettelijke voogdij over Roos.

LEES OOK. Moeders voor Moeders na vondst pasgeboren baby in Merksem: “Had de mama maar kunnen praten met iemand”

LEES OOK. Buurt rond Gemeentepark in Merksem reageert aangeslagen op gevonden baby: “Pijnlijke en beladen situatie, ook voor de mama”

LEES OOK. Baby ‘Finn’ gevonden in vondelingenschuif, burgemeester De Wever wettelijke voogd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen