© Getty Images

Titelverdediger Manchester City stoot, met Doku en zonder De Bruyne, door naar halve finale FA Cup na zege tegen Newcastle United

Manchester City heeft, zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne, Newcastle United uit de FA Cup gewipt. Jérémy Doku stond welgeteld 77 minuten tussen de lijnen, maar vertolkte geen hoofdrol. Die was weggelegd voor Bernardo Silva, die zich met twee doelpunten tot matchwinnaar kroonde.

Quinten Torfs

Binnen is binnen, zal Silva gedacht hebben na zijn ‘brace’ tegen Newcastle. De Portugees, moeilijk te zeggen of hij nu eigenlijk een flankaanvaller of aanvallende middenvelder is, besliste de wedstrijd eigenhandig met twee doelpunten, waar hij niet per definitie trots op hoeft te zijn. Maar ach, wie maalt daar om? Pep Guardiola alvast niet, want titelverdediger City staat zo weer in de halve finale van de oudste bekercompetitie ter wereld.

Na dertien minuten was het een eerste keer prijs voor Silva. De Portugees dribbelde het strafschopgebied in en zag zijn (slappe) poging afgeblokt worden. De bal caprioleerde echter de lucht in en doelman Martin Dúbravka kan alleen maar toekijken hoe het leer achter hem en buiten zijn bereik in doel belandde. 1-0.

De tweede van Silva was al niet veel fraaier. Het nummer 20 van de Citizens kapte in de zestien naar zijn linker en krulde de bal richting de verste hoek. Wederom zou zijn schot te slap zijn om de Newcastle-goalie te verontrusten, maar dat was buiten Sven Botman gerekend. De verdediger beroerde de bal nog met het hoofd en deed zijn doelman voor de tweede keer van de avond zuchten van frustratie.

Tweedeklasser Coventry City plaatste zich eerder op de dag al verrassend ten koste van Wolverhampton, en morgen/zondag kennen we de andere twee halve finalisten. Chelsea ontvangt Leicester City, die als leider in de Championship voor een terugkeer naar de Premier League staan, terwijl Manchester United het opneemt tegen aartsrivaal Liverpool.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer