Lance Armstrong.
Volledig scherm
Lance Armstrong. © ESPN

Lance Armstrong moest in intensieve therapie na dopingbekentenis: “Niet exclusief voor mannen die in de oorlog vochten”

Lance Armstrong (52) heeft in de jaren na zijn dopingbekentenissen geleden aan een posttraumatische stressstoornis. Dat vertelde de Amerikaanse ex-renner zelf in de podcast ‘The Great Unlearn’. Armstrong volgde een intensieve therapie, met sessies van wel tien uur per dag. “Als mijn vorige ervaringen met therapie als een pleister waren, voelde dit aan als een zware operatie.”

19 reacties

  • Rita Peeters

    1 maand geleden
    Toch blijf ik het jammer vinden, hoeveel waren er niet gedopeerd tijdens die 7 overwinningen ? Armstrong was prachtig om naar te kieken
  • john Willaert

    1 maand geleden
    Nr 2 heeft de zeges niet gekregen en opgeëist zegt genoeg. Bekijk ook de tijdgeest van toen..
  • Paul Tempst

    1 maand geleden
    Armstrong was zonder twijfel de beste van zijn generatie maar hij was geen lieverdje en had nooit bekend zonder dat de Amerikaanse justitie hem in het nauw gedreven had. Zijn ploeg, Postal Service, is een staats bedrijf en konden dus hun grieven via het gerecht afhandelen ipv via sport commissies. Alle getuigen (ploegmaten) zijn daarom onder eed verhoord, iets wat een doping commissie niet kan. Op mijneed staan effectieve gevangenis straffen in de USA, dus de bewijslast was overweldigend.
  • Ben Scharter

    1 maand geleden
    Hij heeft bekend, toegegeven wat de rest nooit gedaan heeft. De Tour uitrijden is een prestatie op zich, hem 7 keer winnen, woah! Let's go Lance!!
  • Rudy de clerck

    1 maand geleden
    Lance heeft bekend en heel heel veel niet en dat is het ergste van allemaal , voor mij een grote meneer en een grote renner , zoveel plezier meegehad , hij blijft een topper en 7x ronde van Frankrijk gewonnen , werelkampion en….kankerpatient