Ronny Deila en Efrain Juarez, de Mexicaanse assistent van de Noor, verlaten Westkapelle. Ze worden allebei bedankt voor bewezen diensten.
Volledig scherm
Ronny Deila en Efrain Juarez, de Mexicaanse assistent van de Noor, verlaten Westkapelle. Ze worden allebei bedankt voor bewezen diensten. © Photo News Simon Mouton

Ronny Deila ontslagen als coach van blauw-zwart: “Zagen te weinig DNA van Club”

De nederlaag op Stayen als druppel te veel. Ronny Deila (48) is niet langer coach van Club Brugge. De Noorse coach betaalt het gelag na de teleurstellende resultaten. Nicky Hayen (43) en Michiel Jonckheere (34) nemen over. Club polste al bij Karel Geraerts om over te nemen.

141 reacties

  • Laurent Vanempten

    1 maand geleden
    Brugge zal volgend seizoen heel wat spelers moeten inpassen : 3 centrale verdedigers, minstens 1 goede zes, 1 goede spelverdeler met goede handelingssnelheid, 3 flankaanvallers en 2 diepe spitsen. Evt ook Mignolet vervangen. Is zoals Vanaken, Odoi, Boyata en Mechele op zijn retour. Brugge had dit jaar de slechtste kern in zowat 5 seizoenen. Geen goede zinnige trainer gaat met dit gegeven aan de bak. Alleen lefgozers type Hasi en Muslic durven zoiets aan. Genk en Gent zitten in hetzelfde schuitje
  • Paul Broeckx

    1 maand geleden
    Zo te zien op de foto zijn ze wel in stijl vertrokken.
  • Dietrich Van Helder

    1 maand geleden
    Derde in de competitie en nog de enigste Belgische club in een Europese competitie is blijkbaar slecht gedaan voor een trainer.
  • Eric Bex

    1 maand geleden
    Ronny Deila alleen verantwoordelijk stellen is zeer kort door de bocht. De coach moet ook roeien met de riemen die hij heeft en dat is verdedigend spelersmateriaal voor een middenmoter. Waarom zijn Mata, Hendry en Sylla niet vervangen? Waar is al dat geld?
  • Erik De baene

    1 maand geleden
    Het werd tijd met deila maar de spelers hebben er ook schuld aan...! Betaal ze volgens hun prestaties