Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

OPROEP. 3 op de 10 werkenden komt moeilijk rond. Herkent u zich daarin?

50 reacties

  • Edwin Vandervorst

    1 maand geleden
    1050 euro huur (Tienen slechts, appartement 2 kamers), 250€ allimentatie, 150 voorschot energie, 100€ telecom, verzekeringen, benzine (ong. 180€-275/maand), wegenbelasting, mutualiteitsbijdragen 2 verschillende toelagen, voeding,... nog nooit denk ik zijn wij met 3500€ rondgekomen de laatste 2j!!! 😡🤬 en wij kopen voornamelijk lasagnes van 1€50, kopen bijna uitsluitend witte producten en laagste voedingsprijzen idem drank. kraantjeswater drinken, zelfs als wij niet buiten komen niet toekomen🤔
  • Martine Mertens

    1 maand geleden
    Tip voor de alleenstaande. Ga co-housen. Jullie snappen niet dat jullie voetafdruk minstens dubbel zo groot is als een gezin. Allemaal een huis, aparte stroom aansluiting, apart water verbruik, alle voorzieningen op en top in orde, enzovoorts... Vroeger ging men ook samen wonen uit noodzaak. Waarom moet dat vandaag anders zijn? Jullie introvertie kan geen excuses zijn om de maatschappij geld af te troggelen. Je gaat serieus geld over houden als je samen woont met een paar mensen.
  • Franky Vansteelandt

    1 maand geleden
    Als ik als alleenstaande als interim ga werken kom ik met moeite rond en heb ik recht op geen enkele premie, steunmaatregelen, toeslag of sociaal tarief. Als ik ga stempelen wel, maar dat is ook te weinig. Ik ga nooit op café, op reis, op restaurant en heb geen dure auto of overdreven luxe. Kom dus niet af dat iedereen boven zijn stand leeft.
  • Dre Arends

    1 maand geleden
    Ook ik ben alleenstaande, gezond en met een normaal arbeidersloon. Ik betaal ook maandelijks mijn huishuur, eet en drink wat ik wil, leef niet als een kluizenaar en toch kan ik maandelijks nog iets over houden. Hoe doe ik dat? Ik leef naargelang mijn portefeuille het mij toelaat. Zieken of alleenstaanden met 1 of meerdere kinderen zitten uiteraard in een heel ander verhaal. Voor hen zal het best wel een maandelijks gevecht zijn.
  • Joseph Vande Reyd

    1 maand geleden
    Veel heeft er ook mee te maken dat vooral de Vlaming nogal rap zei en vaak nog steeds zegt"zolang ik mijn rekeningen maar kan betalen "en intussen blijft de (r)overheid verder aftasten hoeveel zij nóg verder kunnen gaan met ons te pluimen terwijl zij zichzelf rijkelijk van allerlei extra's blijven voorzien èn daarbovenop ook nog eens postjes voor familie en vriendjes creeeren, in Wallonië 37%in overheidsdienst en in Vlaanderen ook nog eens over de 20%,de staat leeft ver boven haar stand