Beelden van de luchtaanvallen op Rafah die door Palestijnse bronnen zijn verspreid. De beelden konden niet onafhankelijk geverifieerd worden.
Volledig scherm
Beelden van de luchtaanvallen op Rafah die door Palestijnse bronnen zijn verspreid. De beelden konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. © RV

LIVE GAZA. Israëlisch leger rukt op naar grensovergang en voert gerichte luchtaanvallen uit op Hamas-doelwitten in Rafah, Jordaanse koning roept op om bloedbad te vermijden

Volgens verschillende mediaberichten zijn Israëlische troepen opgerukt naar de grensovergang van Kerem Shalom, die op een kleine afstand van de Palestijnse stad Rafah in de Gazastrook ligt. Terwijl het Israëlische leger bombardementen op het oosten van de stad blijft uitvoeren, zou het IDF van plan zijn om binnen enkele uren de controle over de Palestijnse zijde van de grensovergang tussen Egypte en de Gazastrook over te nemen. Bij aanhoudende Israëlische aanvallen zijn volgens plaatselijke media al minstens twaalf mensen gedood in Rafah. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

781 reacties

  • Jan Haverhals

    10 uur geleden
    Leve een vrij en onafhankelijk Palestina!
  • Luc Batens

    10 uur geleden
    Vrede kan je niet afdwingen met wapens en geweld. Ik sta niet aan de kant van Palestina of Israël, noch aan die van Oekraïne of Rusland. Als je elk conflict op een menselijke manier zou kunnen oplossen, zonder onschuldige burgers te doden, en kiezen voor dialoog... maar dat is anno 2024 nog steeds een Utopie!
  • jan belon

    11 uur geleden
    En gelijk heeft Israel ! Lang leve Israel 🇮🇱
  • Linda MOENS

    11 uur geleden
    Een staakt het vuren, om doden te begraven, gewonden af te voeren, reorganiseren en andere kleine schermutselingen op te ruimen. Wat is een staakt het vuren waard ??? Een pauze nemen en alles begint terug opnieuw !
  • Hans Rigmarole

    11 uur geleden
    Waar vele ogen open gaan maar ook velen zich sluiten veranderd er helaas niets.