© Special Olympics Belgium

Meer dan 3.400 atleten nemen in Hemelvaartweekend deel aan Special Olympics Belgium in Limburg

Tijdens het Hemelvaartweekend nemen meer dan 3.400 Belgische atleten deel aan de 35ste editie Special Olympics Belgium Nationale Spelen, het grootste sportevent in België voor atleten met een verstandelijke beperking.

De Special Olympics Belgium, van woensdag 24 mei tot en met zaterdag 27 mei, vinden dit jaar plaats in Limburg. De atleten komen uit 320 Belgische clubs. De sites zijn de industriezone Balendijk en De Soeverein in Lommel, de Breugelhoeve in Peer, het provinciaal domein Dommelhof in Neerpelt, het zwembad Kapermolen en Bowling Olympia in Hasselt.

Het evenement brengt om en bij 10.000 personen samen en dankt zijn welslagen voor een groot deel aan de doeltreffende medewerking van ruim 1.800 vrijwilligers per dag.

Op woensdag worden in de namiddag de Torch Run met de Vlam van de Hoop en ‘s avonds de openingsceremonie georganiseerd in aanwezigheid van onder anderen wereldkampioene Jolien D’Hoore en prinses Astrid en prins Lorenz. Voor het eerst heeft Special Olympics Belgium ook een eigen radiozender tijdens de Spelen, Special FM. Een tweede nieuwigheid tijdens deze editie zijn de Unified Sports Experiences om het sporten van atleten met en zonder verstandelijke beperking in eenzelfde team aan te moedigen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer