Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Alcohol is er een vorm van beleefdheid”: grote verschillen in drinkgedrag bij jongeren op platteland en in de stad

Er is een opvallend verschil tussen het alcoholgebruik van jongeren op het platteland en in steden, zo blijkt uit onderzoek van jeugdbeweging KLJ. Hoe groot is dat verschil? Hoe komt dat? En wat zijn de oplossingen? “De jongeren uit deze streek lopen een groter risico om later problematisch drinkgedrag te ontwikkelen.”

15 reacties

  • Heinz Rumes

    2 maanden geleden
    Misschien eens goed uitleggen dat alcohol zeker geen vorm van beleefdheid is maar eerder een vorm van verslaving.
  • Stephan Priem

    2 maanden geleden
    Misschien al eens beginnen met de verkoop van alcohol te verbieden tot 18 jaar, zoals in Nederland of waarom denkt je dat de Nederlandse jeugd massaal naar België trekt.
  • Elisa deJong

    2 maanden geleden
    In HLN was een artikel van een arts, die uitleg gaf waarom zelfs 1 glas alcohol al slecht is.. Sindsdien drink ik helemaal niet meer. Mijn gezondheid is me veel waard.. Er gebeuren ook veel verschrikkelijke ongelukken door alcohol!!…
  • Geert Moens

    2 maanden geleden
    Ik heb nooit gesnapt wat er leuk is aan een drinken. Ik zal zelf el eens een glas of twee drinken in een sociale context maar dat is dan ook maar een paar keer per jaar. Mijn intussen volwassen zoon drinkt totaal niks, nochtans niet sociaal geïsoleerd zoals sommigen beweren. In onze vriendenkring en familie zou je jezelf buiten spel zetten als je teveel zou drinken. Een goed glas kan eens smaken, maar het hoeft er voor mij maar 1 te zijn.
  • Tine Leut

    2 maanden geleden
    Zo goed als iedereen drinkt te veel als ze uitgaan, zowel jongeren als volwassenen. Zit er maar eens bij als jij alleen geen alcohol consumeert. Uiteindelijk ben je op de duur enkel nog BOB en zuipt de rest nog meer. Gevolg, op de duur ga je niet meer mee en zit je alleen thuis.