Parket: “Aanwijzingen dat meerdere kinderen slachtoffer werden van verdachte kinderverzorgster”

De politie is bezig met een onderzoek naar de camerabeelden van het Antwerpse kinderdagverblijf Kiddy Watch. Ze wil uitsluitsel of verzorgster C.F. (22) uit Schoten sinds oktober vorig jaar nog meer ­baby’s mishandeld heeft. Intussen is al een nieuwe klacht opgedoken tegen een verzorgster in de crèche, zo bevestigt het parket.

jfs

Volgens het parket zijn er aanwijzingen dat er meerdere slachtoffers zijn. Alle andere ouders zullen nu ook verhoord worden.

Begin deze week kwam aan het licht dat een kinderverzorgster van 22 een baby hard had aangepakt.De jonge vrouw werd afgelopen weekend ­opgepakt nadat de ­ouders van een baby van zes maanden vaststelden dat hun kindje blauwe plekken had. Toen de crècheverantwoordelijke de camerabeelden van vorige week bekeek, bleek dat C.F. het kind rondsleurde en een klap gaf. Volgens de verklaringen van C.F. – die ­gedeeltelijke bekentenissen aflegde – ging het om een eenmalig feit. De politie wil daar zekerheid over.

De jonge vrouw werd gisteravond vrijgelaten onder voorwaarden. Zo moet ze zich laten behandelen voor haar persoonlijke problemen.

Extra inspectie

Inmiddels stelt Kind en Gezin dat het “acute risico” op nieuwe feiten in het Antwerpse kinderdagverblijf geweken is door het ontslag van de verdachte. De organisatie heeft naar eigen zeggen echter toch nog aan het agentschap Zorginspectie gevraagd om er een extra inspectie uit te voeren.

Volgens Kind en Gezin stelde het kinderdagverblijf eerder al een plan van aanpak op om “tekorten weg te werken”, in opvolging van klachten en inspectieverslagen over personeelsbeleid, voeding en hygiëne. Wat het specifieke, recente dossier van de kindermishandeling betreft, besliste de directie al om de verzorgster in kwestie te ontslaan.

“Kind en Gezin vraagt evenwel het agentschap Zorginspectie vandaag de groepsopvang Kiddy Watch opnieuw te inspecteren”, luidt het in een mededeling. “Ook in kritieke situaties is het belangrijk de rechtsregels te volgen, waarbinnen kordaat opgetreden kan worden. Op basis van de bijkomende inspectie zal Kind en Gezin niet twijfelen om over te gaan tot het schorsen van de opvang indien nodig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen