Rosanne Coetsier© Valerie De Backer

Rosanne Coetsier organiseert eerste Belgische kunstenfestival voor alleen roodharige artiesten

Rosanne, aka Rosie, Coetsier is een begrip in de wereld der roodharigen. Haar Rossistische podcast plaatst gingers in de spotlight en nu organiseert ze Ginger art curation, het eerste Belgische ginger festival.

Camille Van Puymbroeck

Wat betekent dat precies, ginger zijn? Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen? En hoe doorbreek je de vooroordelen? Allemaal vragen die in De Rossistische podcast aan bod komen, maar Rosie Coetsier besloot om nog een stapje verder te gaan.

LEES OOK:

Enter de Ginger Art Curation, een evenement dat plaatsvindt op 22 maart in het Brusselse kunstencentrum Recyclart. Achttien natuurlijk roodharige artiesten uit onder andere België, Frankrijk, Argentinië, Turkije en Nederland krijgen een avond lang een platform en een kans om hun plek in de artistieke sector terug te claimen, los van stereotiepen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bezoekers zijn vanaf 18 uur welkom in Recyclart (Manchesterstraat 13/15, 1080 Sint-Jans Molenbeek) en mogen zich verwachten aan een uitgebreid programma, inclusief kunstbeurs, live muziek en dans, dj's en een live podcast over redheads in kunst.

De volledige line-up en meer info vind je via de website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer