Een oosterse bruine slang© Universal Images Group via Getty

Australiër (47) wil slang vangen in kleuterschool, maar wordt dodelijk gebeten

In Australië is een man om het leven gekomen toen hij één van de giftigste slangen ter wereld probeerde te vangen in een kleuterschool. De 47-jarige man werd meerdere keren in zijn linkerarm gebeten. Dat meldt de Australische omroep ABC.

jvh
Bron: BELGA

Het ongeluk gebeurde in een buitenwijk van Townsville, in de staat Queensland aan de oostkust van Australië. Het slachtoffer wist vermoedelijk niet dat het om de oosterse bruine slang (Pseudonaja textilis) ging, die beschouwd wordt als de op één na giftigste landslang ter wereld.

Na verscheidene keren gebeten te zijn, reed de man naar huis, waar zijn vrouw zijn arm immobiliseerde en er drukverbanden op aanbracht. Toen de situatie van de man kort daarna leek te verslechteren, belde ze de hulpdiensten. Even later kreeg de man een hartstilstand. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed kort daarna. 

“Als je niets weet over slangen, behandel ze dan allemaal alsof ze giftig zijn, en bel onmiddellijk 911,” zo waarschuwden de autoriteiten de bevolking. In Australië sterven gemiddeld één tot twee mensen per jaar aan slangenbeten – de overgrote meerderheid in de afgelopen jaren door aanvallen van de oosterse bruine slang, die in het grootste deel van het land voorkomt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer