VTM / Eurosport
Volledig scherm
© VTM / Eurosport

Philipsen wint Brugge-De Panne, maar vooral tumultueuze sprint met Merlier blijft bij: “Het had slechter kunnen aflopen”

Jasper Philipsen is snel, maar met een randje. Soms noemen ze hem gevaarlijk. Dat gebeurde weer in De Panne, waar hij Tim Merlier klopte. Beide renners kwamen onzacht in contact, met de finishlijn in zicht. Merlier hield in en werd tweede. “De volgende keer zal ik me niet zomaar neerleggen bij een nederlaag.”

47 reacties

  • Jos Denis

    1 maand geleden
    Merlier heeft alleszins getoond ook in een sprint over gezond verstand te beschikken. Dat verdient waardering. Het was een samenloop van omstandigheden. Kan gebeuren.
  • adri zuiderwijk

    1 maand geleden
    Jasper groeit almaar meer uit tot allrounder, ook in LBL liggen kansen want hij klimt net als Jalabert met de dag beter dankzij een patron uit duizenden...
  • RONNY HOLSBEEK

    1 maand geleden
    Wat Merlier zegt klopt volledig. Als hij niet stopt met sprinten gaan ze beiden tegen de grond. Merlier had het recht om naar links te gaan vermits Philipsen toen nog niet aan zijn hoogte zat. Philipsen zoekt vaak een gat dat er eigenlijk niet is. Vroeg of laat zal hij wel eens fameus crashen.
  • Hugo Verlot

    1 maand geleden
    Voornaamste is dat er een Belg wint.
  • Marco brilmans

    1 maand geleden
    Ik begrijp niet dat Merlier bij aanvang laatste meters en rechts gepositioneerd van Van Poppel, plots besluit om Danny van links voorbij te steken? Jasper was al komende en duidelijk dat hij de linkse lijn had. Merlier wijkt meters af en foetert dan naar Jasper, terwijl die bijna de nadarhekken ingeduwd werd. Ze leggen beiden soms discutabele sprints af, maar hier heeft Jasper niets fout gedaan.