Het incident speelde zich af in deze zittingszaal van het Mechelse gerechtshof.© Theo Derkinderen

Man (36) hoort op raadkamer dat zaak wordt uitgesteld en wordt woedend: “Voorgeleid bij onderzoeksrechter en voorwaarden aangescherpt”

Mechelen -

Een 36-jarige man die woest werd tijdens een zitting van de raadkamer in het Mechelse gerechtsgebouw is door de politie gearresteerd en (opnieuw) voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om verstrengde voorwaarden op te leggen.

De dertiger, naar verluidt iemand die actief is in het MMA-vechtersmilieu, verscheen dinsdag voor de raadkamer in Mechelen. Die moest een beslissing nemen over een dossier waarin de man betrokken partij was. Omdat er evenwel geen advocaat aanwezig was, besliste de raadkamer om de zaak uit te stellen.

Dat was niet naar de zin van de kerel. Die begon te roepen en zich agressief op te stellen. Hij zou ook met zijn handen op het meubilair van de zittingszaal hebben geslagen. Uiteindelijk kwamen agenten van DAB van de federale politie - een dienst die onder meer aangehouden personen overbrengt naar het gerechtshof - tussen en arresteerden de man.

De dertiger zou geen klappen hebben uitgedeeld aan personen die aanwezig waren in de raadkamer. “Hij is voorgeleid bij de onderzoeksrechter omdat hij door zijn agressieve houding zijn al geldende voorwaarden had geschonden. De onderzoeksrechter besliste om de voorwaarden verder aan te scherpen, maar om de man niet aan te houden”, laat Kristof Aerts van het Antwerpse parket weten. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen