Politie deelt beelden van achtervolging op man die ex-vriendin ontvoerde in Essen

De Nederlandse politie heeft indrukwekkende beelden verspreid van een achtervolging vanuit Essen tot bij Eindhoven. De achtervolging dateert van zo’n anderhalf jaar geleden, toen een man zijn ex had ontvoerd. De man is intussen veroordeeld.

De feiten dateren van woensdag 17 augustus 2023. Een vrouw die in Nederland woont, was in Essen op bezoek bij haar ouders toen daar plots haar ex opdook. Hij trok een mes, bedreigde de vrouw en haar ouders en dwong de vrouw om met hem mee te gaan.

De lokale politie én de Nederlandse politie werden verwittigd en die zetten onmiddellijk de achtervolging in. Zodra de man doorhad dat hij achtervolgd werd, begon hij met heel hoge snelheid te rijden en voerde hij verschillende levensgevaarlijke manoeuvres uit op de snelweg.

De achtervolging eindigde uiteindelijk toen de bestuurder op de A50 bij Eindhoven toen hij ging spookrijden en de politie hem klem reed. De man werd gearresteerd en verscheen voor de rechtbank in Nederland. Die veroordeelde hem begin deze maand tot een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 120 dagen waarvan 75 voorwaardelijk. De man kreeg ook zes maanden rijverbod opgelegd en moet 1.500 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER