De familie van de 17-jarige Abdullah spreekt over het ongeval, hun zoon en de man die vluchtmisdrijf pleegde.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van de 17-jarige Abdullah spreekt over het ongeval, hun zoon en de man die vluchtmisdrijf pleegde. © GAH / RV

Familie van 17-jarige fietser reageert na vluchtmisdrijf: “Het beeld van mijn zoon die naar adem snakt, staat op mijn netvlies gebrand”

“Wat ik daar zag... Mijn jongen die bloedend op het asfalt lag en naar adem snakte. Ik wens het niemand toe.” Als we vader Housseyen (51) en zus Israe (21) spreken, zweeft het gesprek tussen verdriet, woede en hoop. Hun zoon en broer Abdullah (17) werd woensdagavond met zijn fiets aangereden in Wilrijk, de chauffeur pleegde nadien vluchtmisdrijf. In het emotioneel gesprek dat volgt, hebben ze een duidelijke boodschap voor de spoorloze chauffeur.

36 reacties

  • Kurt Vanhaverbeke

    1 maand geleden
    De vriendin is terug gekeerd. Dan lijkt er me toch een schuldbesef bij de bestuurder anders had hij het haar niet verteld. Onderzoek zal uitwijzen, maar onderschat niet de psyche van de mens. Ik heb ook ooit es iets of iemand aangereden en ik was puur in shock en heb ook eerst doorgereden en terug gekeerd. Het bleek een loslopende hond te zijn. Maar voor hetzelfde geld een kind...
  • Eddy DeGoei

    1 maand geleden
    Ik wens de jongeman een volledig herstel toe. Om een fatsoenlijk leven te leiden zonder stoerdoenerij. Ook opmerkelijk hoeveel mensen reageren op een artikel zonder het gelezen te hebben. De jongeman leeft en er wordt aan zijn herstel gewerkt.
  • Christophe Laroy

    1 maand geleden
    Strengere straffen geeft geen nut wel voor iedereen gelijke straffen.
  • mark germanus

    1 maand geleden
    Veel beterschap voor het slachtoffer,en hopelijk word de dader vlug gevonden en zwaar gestraft en laat hem levenslang opdraaien voor de kosten.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    1 maand geleden
    Wat telkens opvalt zijn de zeer lage straffen die gegeven worden bij dergelijke ongevallen. Vluchtmisdrijf, rijden onder invloed, overdreven snelheid, roekeloos rijden het maakt allemaal niet veel uit het wordt steeds beschouwd als een ongeval. Bovendien is het moeilijk te bewijzen dat hij dronken was op moment van de aanrijding als hij maar lang genoeg wacht om zich aan te geven. Dat weet hij maar al te goed. Spoedig herstel voor het slachtoffer.