thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Van pretpark tot sportterrein: rookverbod op komst op plaatsen in open lucht waar veel kinderen komen

Vanaf volgend jaar geldt in ons land een rookverbod in open lucht in attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen, speeltuinen en aan sportterreinen. Dat staat in een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat donderdag groen licht heeft gekregen in de Kamer. Roken aan de ingang van scholen of ziekenhuizen mag binnenkort ook niet meer.

41 reacties

  • Scott van der heyden

    1 maand geleden
    Verbied het aub op terrassen...
  • Henri Dederen

    1 maand geleden
    In stations op het perron is het ook verboden en toch zie je er dagelijks rokers staan. In Oostende is het op het strand op vele plaatsen verboden en toch zie je rokers - sigaretten in het beste geval - stinkende cannabis in het slechtste geval. Verbieden is gemakkelijker dan controleren...
  • johan van Oevelen

    1 maand geleden
    maak een afgesloten ruimte voor rokers in pretparken (niet groot uithangend ofzo maar een discrete plaats waar ze even kunnen gaan roken (ben zelf geen roker), sluit ze niet uit. Als je dit gaat verbieden op terrassen etc, ok dan ook geen kinderen op het terras of café of waar er alcohol wordt geserveerd (ook aanzet tot drinken) ook geen TV meer voor kinderen( aanzet tot verschillende soorten verslavingen)... ik kan ook zeer zwart wit denken, of je bent wat menselijk ;)
  • oswald billiet

    1 maand geleden
    Roken is het gemakkelijkst grijpbaar voor regeltjes. Dat is het niet voor de drugs en zo zijn er vele soorten. Daar is regeltjes geving gewoon onmogelijk. Het is wellicht dat, dat zo frustrerend is voor de anti rokers beweging. Maar door dit drammen op rokers wordt men naar drugs gedreven. Coke is al goedkoper dat een pak sigaretten. Men wil dat maar niet beseffen.
  • Yvan Lissens

    1 maand geleden
    Een logisch vervolg op de rest van het rookbeleid. Het rookverbod op de werkvloer, in 2006, heeft me aangezet om te stoppen en heb er nog geen cent spijt van gehad. Als de maatregelen mensen aanzet om te stoppen met roken, dan kan je spreken van een goede maatregel. VDB is zeker niet mijn favoriete minister, maar zijn rookbeleid is consequent en doordacht.