Hamas heeft een nieuwe video gedeeld van de Israëlische gijzelaars Keith Siegel en Omri Miran.
Volledig scherm
Hamas heeft een nieuwe video gedeeld van de Israëlische gijzelaars Keith Siegel en Omri Miran. © AFP

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Sommige hoge VS-ambtenaren menen dat Israël mogelijk internationaal recht schendt in Gaza

Hamas heeft het laatste Israëlische voorstel rond een wapenbestand in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het naar eigen zeggen bestuderen. De terreurgroep heeft ook een nieuwe video verspreid van twee Israëlische gijzelaars, Keith Siegel en Omri Miran. Israël zou ondertussen dodelijke bombardementen uitvoeren in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft gemarkeerd. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

705 reacties

  • Karel Flanders

    1 dag geleden
    Zelfs al laten ze alle gijzelaars vrij, Israël zal zich nooit aan een staakt-het-vuren houden.
  • Tuur Peerlinckx

    1 dag geleden
    De dag dat de Arabieren de bezetting van Joodse grond beëindigen (West Bank, Gaza) is er vrede in het Midden-Oosten. En zo zij daar toch willen blijven, kunnen ze tenminste het bestaansrecht van Israël erkennen. Dat zou ook al veel helpen.
  • jozef vanslembrouck

    2 dagen geleden
    hebben geen haven nodig, de bestaande grensovergangen openen, als nodig met dwang, VS kan zelf controle uitvoeren. Haven kost geld en zal door tegenwerking Israël nutteloos blijken.
  • Willy Stinissen

    2 dagen geleden
    Wat is er geworden van die vrije meningsuiting?
  • Willy Scholaart

    2 dagen geleden
    Verschrikkelijk wat daar gebeurt, maar ik denk dat de Israëliërs geen enkele palestijn vertrouwen in die Gaza strook, Gamas is daar veel te lang aan de macht geweest met toestemming en verkozen door de Palestijnse burgers.