Het salon werd verzegeld. Eigenaar Morad S. is opgepakt.© sare

Schoonheidssalon verzegeld in drugszaak: 13 kilo hasj in beslag genomen, ex-kickbokskampioen opgepakt

In een drugsonderzoek van de lokale recherche zijn tijdens zeventien huiszoekingen tien verdachten opgepakt. Vijf auto’s werden in beslag genomen en op de Plantin en Moretuslei werd een schoonheidssalon verzegeld. Eigenaar Morad S. (36) werd opgepakt.

Sam Reyntjens

De afdeling drugs van de lokale recherche van Politiezone Antwerpen viel afgelopen week op verschillende plaatsen binnen. De reeks huiszoekingen kaderde in een drugsonderzoek dat al een tijd liep en zich aanvankelijk focuste op cocaïnehandel.

De speurders kregen tijdens hun onderzoek zicht op verschillende verdachten en op transporten die de verdachten maakten naar Frankrijk. Die verplaatsingen stonden in het kader van de smokkel van partijen hasj. “In Luik werd een auto onderschept waarin drugs vervoerd werden in een verborgen ruimte”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Politiezone Antwerpen.

Uiteindelijk kwamen zeventien adressen in Antwerpen, Edegem, Kalmthout, Lier, Wijnegem en Mortsel in beeld, daar werden deze week huiszoekingen uitgevoerd. “Tien personen werden gearresteerd en werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, vertelt Bruyns. “Bij de actie werden onder meer vijf voertuigen, 13 kilo hasj, 7.000 euro contant geld en een Rolex-horloge in beslag genomen.” Op de Plantin en Moretuslei werd een schoonheidssalon na de huiszoeking verzegeld op bevel van de onderzoeksrechter.

Neergeschoten

Het salon is deels eigendom van de 36-jarige Morad S. die vlak bij de zaak woont. S. was ruim tien jaar geleden een getalenteerd kickbokser. In 2013 pakte hij nog een Europese titel in zijn gewichtscategorie. Behalve kickbokser is S. ook een bekende in het Antwerpse drugsmilieu. In 2017 werd hij tot dertig maanden cel waarvan de helft met uitstel veroordeeld in een dossier rond cocaïnehandel. Een jaar eerder stond hij ook al voor de rechter, maar toen werd hij vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

In januari 2019 kreeg Morad S. bij een schermutseling in zijn appartement in de Van der Meydenstraat in Borgerhout een kogel in zijn been, vermoedelijk bij een ripdeal. Zowel S. als de vrouw die de andere helft van het schoonheidssalon bezit werden volgens onze informatie aangehouden door de onderzoeksrechter. Ook vier andere verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

© sare

© sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs