Archieffoto.
Foto: Federale politie

Dertiger in de cel voor aanranding van bejaarde vrouw in woonzorgcentrum in Voeren

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een 31-jarige man aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van aanranding van de eerbaarheid van een 89-jarige vrouw in een woonzorgcentrum in Voeren. De verdachte is zorgkundige in het woonzorgcentrum. Dat heeft het parket van Limburg bekendgemaakt.

"Gisterenvoormiddag kreeg de politie van de zone Voeren melding dat een 31-jarige zorgkundige mogelijk zedenfeiten, aantasting van de seksuele integriteit, heeft gepleegd op een 89-jarige bewoonster van een woonzorgcentrum in Voeren", zegt de persmagistraat van het Limburgse parket.

"De politie van Voeren kreeg tijdens het onderzoek steun van de recherche van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst, die de verdachte gisterennamiddag van zijn vrijheid had beroofd."

"Na verhoor van de verdachte werd hij vanmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die besloot de man verder aan te houden in de gevangenis. Gelet op de gevoelige materie is dit voorlopig de enige communicatie in dit dossier."

Meest gelezen