Lexus laat luxejacht te water

Alain De Jong

Liefhebbers kunnen de verfijning van Lexus nu ook op het water beleven aan boord van het nieuwe luxejacht LY680.

Lexus is het luxemerk van Toyota dat ook graag inzet op lifestyle. Dat gebeurt nu onder meer met een uiterst luxueus plezierjacht, dat de designfilosofie van het bedrijf belichaamt. De LY680 is een verdere ontwikkeling van het vaartuig dat enkele jaren geleden werd gecreëerd samen met de specialisten van Horizon Group, die opnieuw instaan voor de productie. 

Volgens Lexus besteedt de LY680 veel aandacht aan elk detail om de verwachtingen van klanten te overtreffen en een unieke ervaring te bieden die zelfs op zee hun zintuigen stimuleert. Het luxe plezierjacht moet aanvoelen als een schuilplaats op volle zee waar veeleisende klanten zich vrij en ongedwongen voelen. Het exterieur belichaamt de L-finesse designfilosofie van Lexus. Lexus mikt op sterke vaareigenschappen, met hoge stabiliteit en wendbaarheid, een uitstekend comfort en een stille werking.

Prijskaartje

De LY680 is een goede 20,5 meter lang en biedt slaapplaatsen voor zes personen verdeeld over drie kamers. Op de ruime flybridge met barbecuegrill kunnen de gasten op een loungebank ontspannen en genieten van een frisse zeebries, terwijl het zwemplatform het mogelijk maakt om offshore-activiteiten zoals jetskiën te beoefenen.

Dit klinkt allemaal mooi. Maar weet dat aan dit Lexus superjacht een prijskaartje van meer dan 3 miljoen euro hangt. Daarmee blijft dit exclusieve vaarplezier voorbehouden aan de happy few.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content