© AP

Elf lichamen geborgen na schipbreuk van boot met Rohingya-vluchtelingen

Voor de kust van Indonesië zijn de lichamen geborgen van minstens elf Rohingya-vluchtelingen na de schipbreuk vorige week van een boot met naar schatting zo’n 150 opvarenden. Dat hebben de autoriteiten maandag gemeld.

jvh
Bron: BELGA

Duizenden Rohingya – een moslimminderheid uit Myanmar die al generaties lang het slachtoffer is van discriminatie en vervolging – wagen elk jaar hun leven om over zee de overbevolkte kampen in Bangladesh te ontvluchten richting Indonesië of Maleisië. Dat gebeurt vaak met gammele bootjes. 

De Indonesische reddingsdiensten hadden vrijdag laten weten hun zoektocht naar overlevenden te staken nadat eerder nog 75 Rohingya-vluchtelingen uit het water werden geplukt. De vluchtelingen hadden zich na hun schipbreuk kunnen vastklampen aan de romp van een ander gekapseisd vaartuig op ongeveer 30 kilometer van de kust. Volgens de overlevenden zaten er naar schatting 150 Rohingya op de gezonken boot, maar dat cijfer kon niet worden geverifieerd.

Maandag meldde het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties UNHCR dat er recent vijf lichamen waren geborgen en een verantwoordelijke van de lokale zoek- en reddingsdienst in Atjeh had het over nog zes andere lichamen - allemaal vrouwen - die waren aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer