Mullah Hibatullah Akhundzada, de ‘Opperste Leider’ van de Taliban (links).
Volledig scherm
Mullah Hibatullah Akhundzada, de ‘Opperste Leider’ van de Taliban (links). © AFP / Getty Images

Talibanleider zegt op staatstelevisie dat hij vrouwen “zal stenigen tot de dood”

De ‘Opperste Leider’ van de Taliban heeft op de Afghaanse staatstelevisie gezegd dat hij vastbesloten is om vrouwen in het openbaar te “stenigen tot de dood”. Mullah Hibatullah Akhundzada, die zichzelf nog nooit publiek heeft vertoond, zegt in het spraakbericht ook dat hij de strijd tegen de westerse democratie zal blijven voortzetten.

41 reacties

  • Evelyne Dewulf

    1 maand geleden
    hij bewijst het: godsdiensten komen niet van God. want man en vrouw zijn als gelijkwaardigen geschapen, zegt de Bijbel (die een handleiding is voor ieder mens en die niets met godsdiensten te maken heeft)...
  • rudi swinnen

    1 maand geleden
    Wat voor zin heeft het om in zo een land nog tijd en geld in te steken . Hoeveel mensen uit landen die het goed met hen voorhadden ,hebben daar het leven gelaten voor niets?
  • Franky Braeckman

    1 maand geleden
    Als de meerderheid van het Afghaanse volk, deze regels normaal vindt, wie zijn wij dan om hier tegen in te gaan. Als ze er tegen zijn, dan moeten de Afghaanse mannen zich hiertegen actief verzetten . We hebben gezien dat buitenlandse hulp uiteindelijk tot niets leidt. Ze moeten nu maar eens zelf opkomen en strijden voor het bekomen van hun vrijheid. We hebben hier in het Westen toch ook niet alles cadeau gekregen.
  • Ronald Van Geffen

    1 maand geleden
    Met dergelijke landen zouden alle betrekkingen moeten verbroken worden.
  • Cindy Van Hecke

    1 maand geleden
    Bij ons worden tv programmas niet meer uitgezonden omdat het niet meer past in de huidige samenleving... Hoe kan de Taliban zo kortzichtig zijn door vrouwen en meisjes zo te onderdrukken. De Taliban zou beter de Sharia afschaffen... weg ermee...