Antwerpse imam krijgt zes jaar cel voor seksueel misbruik van twee jongens

© ANP2

Een 49-jarige imam uit Antwerpen is dinsdag veroordeeld tot zes jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat hij twee jongens van 10 en 13 jaar seksueel misbruikt had in de moskee. De beklaagde heeft de feiten altijd ontkend en sprak van een complot tegen hem.

Bron: BELGA

De beklaagde had in februari 2022 een toen 10-jarige jongen anaal verkracht in zijn privévertrek in de moskee. Hij had hem daarna ook geld uit het offerblok aangeboden om te zwijgen. De beklaagde werd verhoord en ontkende. Hij zei dat hij erectieproblemen had. Op zijn gewaad en een tapijt in zijn privévertrek werden echter spermasporen gevonden. Zijn DNA werd ook aangetroffen op de onderbroek van de jongen en op de kap van zijn trui.

Tijdens het onderzoek was er nog een tweede slachtoffer naar voren gekomen. In 2019 had de imam een toen 13-jarige jongen gekust in de moskee en had hij zijn ondergoed naar beneden proberen trekken. De jongen was beginnen roepen, waardoor hij was gestopt. Ook dat feit ontkende de beklaagde. Hij zei dat hij de jongen niet kende en dat er een complot tegen hem werd gesmeed.

“Het onderzoek laat geen enkele twijfel bestaan over de schuld van de beklaagde aan de feiten. Dat hij het slachtoffer zou zijn van een complot om zijn reputatie te schaden, blijkt nergens uit”, klonk het in het vonnis. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van de imam gelet op het gevaar op recidive en onttrekking aan de opgelegde straf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen