Auto belandt in Leuvense Vaart: “Bestuurder is razendsnel op het dak van zijn auto kunnen klauteren”

Battel -

In Battel (Mechelen) is dinsdag in de late namiddag een auto in het Kanaal Leuven-Dijle terechtgekomen. De bestuurder kon zichzelf in veiligheid brengen. De auto bleef een tijdje drijven maar zonk uiteindelijk toch naar de bodem.

Het ongeval gebeurde kort na 17 uur dinsdagnamiddag. De bestuurder van een wagen reed ter hoogte van een aangemeerd schip, aan de Zennegatvaart in Battel, het water in. De auto zonk evenwel niet onmiddellijk en bleef een tijdlang drijven. “De bestuurder is razendsnel uit het raampje van zijn auto gekropen en op het dak van zijn auto gaan zitten. Aan de overkant van het kanaal, aan de Thiebroekvaart, kwam de auto even tot stilstand en kon de bestuurder zich in veiligheid brengen”, vertelt een getuige van het ongeval.

De wagen dreef vervolgens stukje bij beetje af richting Zennegat. Pas na ruim een kwartiertje gutste het water in de auto en zonk hij naar de bodem.

Duikers van de brandweer konden het voertuig snel lokaliseren. Een takelwagen kwam ter plaatse om de auto op het droge te hijsen. De politie onderzoekt de juiste omstandigheden van het ongeval. Mogelijk ligt een fout manoeuvre aan de oorzaak van het voorval.

Het scheepvaartverkeer werd een tijdlang stilgelegd. (tdk)

Een takelwagen hijst de auto op het droge.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen