Robrecht Bothuyne kreeg een blaam voor zijn tussenkomst in het vergunningsdossier.

Departement Omgeving tekent tweede keer beroep aan tegen project Robrecht Bothuyne

Het departement Omgeving gaat een tweede keer in beroep tegen het bouwproject in Oudenaarde waar Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne persoonlijk tussenkwam. Dat heeft het departement bevestigd aan VRT NWS. 

Het gaat over een bouwproject in de Heurnestraat. In een reportage van Pano kwam aan het licht dat Bothuyne (CD&V) tussenbeide is gekomen in het vergunningsdossier. Het gaat om een project van bouwontwikkelaar Provum, waarvan Bothuyne voor een deel eigenaar is. Het project ligt in een gebied dat mogelijk overstromingsgevoelig is. 

Bothuyne probeerde het dossier een positieve wending te geven door contact op te nemen met de topambtenaar van het departement. In een mail aan de stad Oudenaarde - verstuurd met zijn e-mailadres van het Vlaams Parlement - liet hij de bevoegde diensten weten dat het departement na zijn tussenkomst bereid zou zijn het beroep tegen de vergunning te herevalueren en zelfs in te trekken.

Bothuyne kreeg eerder een blaam

Een eerste keer tekende het departement Omgeving al beroep aan bij de deputatie. "Deze keer heeft het departement beroep aangetekend tegen de beslissing van de deputatie bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen", klinkt het. 

Bothuyne is nationaal ondervoorzitter van CD&V en eerste schepen in Kruisem. Tijdens de komende verkiezingen krijgt hij de tweede plaats op de Oost-Vlaamse CD&V-lijst. Hij kreeg onlangs een (symbolische) blaam voor zijn tussenkomst. Zelf zei hij erover dat hij altijd in eer en geweten handelde. 

Meest gelezen