VIDEO. Eentje om in de gaten te houden: doelman van EK-tegenstander Rode Duivels stopt penalty van Erling Haaland op sublieme wijze

Slovakije, de eerste opponent van de Rode Duivels op het EK in Duitsland, heeft dinsdagavond in een oefenduel in en tegen Noorwegen 1-1 gelijkgespeeld.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De Noren kwamen in het Ullevaalstadion in Oslo na achttien minuten op voorsprong via Alexander Sorloth (ex-AA Gent). Kort na de pauze kreeg Erling Haaland een uitgelezen kans om de Noren op 2-0 te zetten, maar de topspits van Manchester City zag zijn strafschop gered door doelman Marek Rodak.

In de 87e minuut maakte Slovakije nog gelijk via invaller Ondrej Duda. Patrik Hrosovsky (KRC Genk) startte centraal in het middenveld bij de Slovaken en mocht kort voor het uur gaan rusten.

Slovakije is op 17 juni de eerste tegenstander van België in groep E. Beide landen ontmoeten elkaar in Frankfurt.

Roemenië verliest van Colombia

Roemenië, tegenstander van België op het EK in Duitsland, heeft dinsdagavond in een oefenduel met 2-3 vreloren van Colombia.

John Cordoba (6.) en Jhon Arias (36.) bezorgden Colombia een 0-2-voorsprong in het Estadio Cívitas Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid. Na de pauze tekende Yasser Asprilla (80.) voor de 0-3. Roemenië kwam nog terug met doelpunten van voormalig Genkenaar Ianis Hagi (84.) en Florin Tanase (90.+3), maar de gelijkmaker bleef uit.

Bij Roemenië startten Razvan Marin (ex-Standard) en Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) in de basis.

Roemenië is op 22 juni de tweede tegenstander van België in groep E. Beide landen treffen elkaar in Keulen.

Portugal verliest eerste keer onder Martinez

Frankrijk heeft dinsdagavond in een oefeninterland met 3-2 gewonnen van Chili. Portugal ging dan weer met 2-0 onderuit in Slovenië.

Chili kwam in Marseille na zes minuten op voorsprong langs Marcelino Nunez. Les Bleus zetten de scheve situatie recht met treffers van Youssouf Fofana (19.), Randal Kolo Muani (25.) en Olivier Giroud (73.) Dario Osorio (82.) milderde nog, maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor Chili. Bij Frankrijk vielen Jonathan Clauss en Eduardo Camavinga geblesseerd uit.

Portugal leed tegen Slovenië een eerste nederlaag onder Roberto Martinez. Het werd 2-0 in Ljubljana. Adam Cerin (72.) en Timi Elsnik (80.) bezorgden de Portugezen een koude douche. Portugal had onder Martinez met tien zeges een foutloos parcours afgelegd in de EK-voorronde.