© AP

Politie New York pakt man op die mogelijk passagier op metrosporen duwde

De politie van de Amerikaanse metropool New York heeft dinsdag een man opgepakt die ervan verdacht een passagier van de metro op de metrosporen te hebben geduwd. Het slachtoffer overleefde de val niet.

mtm
Bron: BELGA

Het incident vond maandagavond (lokale tijd) plaats in East Harlem, in het noorden van Manhattan. Een man duwde een andere man op de sporen toen een metrostel net het station binnenreed. Toen de politie ter plaatse aankwam, vond ze het slachtoffer bewusteloos op de sporen. Hij overleefde het niet.

De politie pakte later een 24-jarige verdachte op. Het gaat om een inwoner van de Bronx en hij zou mogelijk een psychiatrische stoornis hebben.

New York kampt al enkele maanden met een reeks gewelddadige incidenten. Zo vonden er sinds januari drie moorden en meerdere brutale aanvallen plaats. De burgemeester van New York, Eric Adams, kondigde eerder aan dat de controle van (rug)zakken wordt uitgebreid. En de Democratische gouverneur Kathy Hochul van de staat New York kondigde begin maart aan dat ze van plan is om duizend leden van de nationale garde en de staatspolitie in te zetten om criminaliteit tegen te gaan op het metronetwerk van de Amerikaanse miljoenenstad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer