© REUTERS

Volvo gaat wagens bouwen in India

De Zweedse autocontructeur Volvo gaat een nieuwe fabriek neerpoten in India, zo meldt het bedrijf donderdag. Naast de fabriek in Gent en die in thuisland Zweden, heeft Volvo, een dochter van het Chinese Geely, in Azië reeds fabrieken in China en Maleisië.

De nieuwe assemblagefabriek zal er nabij Bangalore in het zuiden van India komen en de SUV XC90 bouwen. De fabriek komt er in nauwe samenwerking met bus- en truckbouwer Volvo Group, de voormalige moedergroep van Volvo Cars. In Hoskote lopen nu reeds bussen en trucks van de band.

De nieuwe fabriek moet de verkoop in India opvijzelen. Vorig jaar verkocht Volvo er maar zowat 1.400 wagens en was er een marktaandeel van bijna 5 procent in het luxesegment. Dat aandeel wil Volvo nu verdubbelen. Verdere details over de investering of extra capaciteit wilde een woordvoerder niet kwijt.

Volvo heeft nu twee assemblagefabrieken in Europa (Gent en Torslanda), twee in China (Chengdu en Daqing) en een in Maleisië (Kuala Lumpur). In 2018 moeten de eerste wagens van de band rollen in de nieuwe fabriek in Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina.

Volvo Cars is in handen van de Chinese constructeur Geely, die in 2010 Volvo overnam van Ford.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer