illustratiefoto De Lijn /NMBS/MIVB
Volledig scherm
illustratiefoto De Lijn /NMBS/MIVB © RV / Getty Images / BELGA

Vlaamse partijen vragen één ticket voor alle vormen van openbaar vervoer

De Vlaamse meerderheids- en oppositiepartijen hebben woensdag in de plenaire vergadering een resolutie van Vooruit goedgekeurd waarin wordt aangedrongen op één ticket voor alle vormen van openbaar vervoer.

11 reacties

  • Philip Coorens

    1 maand geleden
    Eindelijk eens een zeer goed initiatief dat de modale burger zal helpen en het openbaar vervoer opnieuw aanlokkelijker zal maken. Meteen ook een Senioren kaart in voeren voor een vaste lage jaarprijs. Tenslotte dit ook federaal bekijken over de grenzen van de steden en provincies heen, bijvoorbeeld van elke gemeente van Vlaams Brabant naar centrum Brussel met één ticket.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 maand geleden
    Zal niet veel van in huis komen als Vlaanderen dat vraagt.In de Vlaamse regering is er minister Lydia Peeters (Openvld) die er niet eens in slaagt om in de Antwerpse metro de roltrappen te laten functioneren.En de coalitiepartners/ministers die kijken alleen maar toe......Geen druk, geen vragen, gewoonweg hun zaak niet.Dus hoe gaan die coalitie- en oppositiepartijen die hun verantwoordelijkheid over De Lijn niet eens kunnen beheren,akkoorden maken met Federaal beheer van NMBS dat ook hinkelt?
  • Peggy Leers

    1 maand geleden
    Hoog tijd. Mijn schoolgaande kinderen moeten bus en trein nemen om op school te geraken met dank aan onze regering om een buslijn af te schaffen. Zij rijden met de trein maar als die staken of door overmacht afgeschaft worden pakken ze de bus om toch nog op school te geraken. Nu moeten wij bus en trein betalen. Zou inderdaad veel makkelijker zijn met 1 ticket en kiezen wat het makkelijkst vervoermiddel dan is.
  • Kristine Delacourt

    1 maand geleden
    Ik kan de Vlaamse partijen aanbevelen om eens een studiereisje naar Istanbul te maken. Daar heb je uitstekend openbaar vervoer met betaalkaarten die je gewoon in alle stations kunt opladen. Geen gedoe, simpel, en zwartrijders raken niet binnen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat we zoiets simpels hier niet georganiseerd krijgen?
  • Dave Van Cauwenberghe

    1 maand geleden
    In de praktijk zal hiervan niets in huis komen. De verschillende maatschappijen hanteren nu eenmaal verschillende tarieven, bovendien rekent NMBS per tarifiaire kilometer in plaats van forfaitaire tarieven voor de meeste formules.