Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Dief die ’s ochtends nog door Wim (45) overmeesterd werd, wordt enkele uren later opnieuw opgepakt: “Onbegrijpelijk”

Amper enkele uren nadat Wim (45) een dief in zijn tuinhuis in Eppegem betrapt had en in bedwang kon houden tot de politie er was, werd dezelfde verdachte opnieuw opgepakt toen hij nieuwe feiten aan het plegen was. Dat bevestigt het parket Halle-Vilvoorde.

  1. “Pas toen hij wartaal begon te spreken, belde ze de hulpdiensten”: vrouw (66) riskeert celstraf, nadat partner sterft na val van trap
    PREMIUM

    “Pas toen hij wartaal begon te spreken, belde ze de hulpdien­sten”: vrouw (66) riskeert celstraf, nadat partner sterft na val van trap

    Haar partner viel dronken van de trap, maar pas 's anderendaags verwittigde ze de hulpdiensten. Een 66-jarige Mechelse riskeert vandaag 8 maanden cel voor schuldig hulpverzuim. Ze gaf hem een kussen en een dekentje, meer niet. Vier dagen na de val bezweek de man, die een schedelfractuur en een gescheurde lever opliep, aan zijn verwondingen. “Een verkeerde inschatting”, vertelde haar advocaat Loïc Cerulus. Maar waarom vertelde de vrouw dan een ander verhaal aan de kinderen van de man?
    Mechelen
  2. Aantal meldingen huiselijk geweld blijft stijgen in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Zemst

    Aantal meldingen huiselijk geweld blijft stijgen in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Zemst

    In twee weken tijd werden drie mannen vermoord door hun partner. Elke dag worden er in Vlaanderen dan ook gemiddeld 42 meldingen gemaakt van huiselijk geweld. Per week zijn dat er net geen 300. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. "Voor huiselijk geweld zijn er meerdere oorzaken", zegt criminologe Anne Groenen (UCLL en KU Leuven). Ook in Zemst zijn er gevallen van huiselijk geweld. Ontdek in dit artikel alle cijfers over intrafamiliaal geweld en partnergeweld in de Vlaams-Brabantse gemeente.
    Zemst