Het conflict tussen Turken en Koerden dreigt over te waaien naar ons land, zoals in Heusden-Zolder (links) en Gent. De Turkse president Erdogan belde naar een Gentse Turkse jongen die in de klappen moest delen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het conflict tussen Turken en Koerden dreigt over te waaien naar ons land, zoals in Heusden-Zolder (links) en Gent. De Turkse president Erdogan belde naar een Gentse Turkse jongen die in de klappen moest delen. © Mine Dalemans / rv

Erdogan belt Gents slachtoffer van Turks-Koerdische rellen: “Dit zijn mensen zonder ethisch besef”

PolitiekDe aanhoudende rellen tussen Koerden en Turken in België doen ook de Turkse president in actie schieten. Erdogan verspreidde gisteren een campagnevideo waarin hij zich achter de Turkse diaspora schaart. Een politiek statement, uitgerekend één dag nadat de federale regering waarschuwde voor buitenlandse inmenging. Premier Alexander De Croo (Open Vld) suste deze vandaag in de Kamer: “Voorlopig zijn er volgens Staatsveiligheid geen indicaties van een veiligheidsrisico.”

46 reacties

  • Jason Kubrat

    1 maand geleden
    Een president die een landgenoot belt om hem veel beterschap te wensen, en dat in een ander land? Wat een mooie daad. Prachtig gewoon! Moest ik in een dergelijk geval telefoon krijgen van een hoogstaand politieker, ik zou dat enorm appreciëren! Hier moet je sterven, en dan nog krijgen de familieleden geen telefoon van een politieker, hooguit een factuur om te betalen voor de geleverde kosten.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 maand geleden
    Politica Mahinur Göktas in België geboren. Was schepen in Schaarbeek en nu minister Familiezaken in Turkije. Dat kan allemaal voor België. Erdogan die zich hier komt inmengen. Ook ok. Maar owee als er restaurantbonnetje gevonden wordt van een etentje met een Chinees. Dat is buitenlandse inmenging!
  • Frank Waeghe

    1 maand geleden
    Onwaarschijnlijk dat mensen hun land verlaten en de conflicten uit hun land meebrengen naar ons land. De Belgische politiek en justitie moet in deze zaak uiterst streng optreden. Dit mogen wij niet aanvaarden als Belgen. Mensen zijn hier welkom, maar niet om hier boel te komen maken over een conflict waar wij Belgen niets mee te maken hebben.
  • Marc Nieman

    1 maand geleden
    Tot daar de inmenging van vreemde staten! De desinformatie volgt waarschijnlijk!
  • Patrick Vandeputte

    1 maand geleden
    Pieter Janssens, het gaat over Turken en Turkse Koerden. Dus personen van dezelfde nationaliteit. Naar de ene belt hij wel maar naar de andere niet omdat hij vindt dat het terroristen zijn. Dat is zijn motivatie.
  1. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde
  2. Jonge vrouwen gebruiken sociale media intenser dan mannelijke leeftijdsgenoten

    Jonge vrouwen gebruiken sociale media intenser dan mannelijke leeftijds­ge­no­ten

    Belgische vrouwen tussen de 16 en 24 jaar gebruiken sociale media intenser dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Zo checken bijna negen op de tien jonge vrouwen (89,2 procent) minstens een keer per dag Instagram, tegenover 74,4 procent van de jonge mannen. Bij TikTok is dat 77,2 en 64 procent. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de Arteveldehogeschool en de handelsfederatie Comeos naar het gedrag van jongeren wat betreft sociale media.