© AP

Zou ze niet twee keer nadenken? Danielle Collins (30) bereikt mijlpaal in tenniscarrière in jaar dat ze op pensioen gaat

Danielle Collins (WTA 53) heeft zich donderdag (lokale tijd) als tweede geplaatst voor de finale van het WTA 1.000-toernooi in het Amerikaanse Miami (hard/8.770.480 dollar). De Amerikaanse ontmoet daarin de Kazachse Elena Rybakina (WTA 4).

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Collins versloeg in de halve finales het Russische veertiende reekshoofd Ekaterina Alexandrova in twee sets: 6-3 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 17 minuten. In de finale wacht vierde reekshoofd Rybakina, die eerder donderdag in haar halve finale afrekende met de Wit-Russin Victoria Azarenka (WTA 32) in drie sets (6-4, 0-6 en 7-6 (7/2)).

De 30-jarige Collins staat droog sinds ze in 2021 de titels veroverde in Palermo en San Jose. In 2018 won ze ook het toernooi in Newport Beach (125K Series). In 2022 schopte ze het tot in de finale van de Australian Open, waarin ze verloor van Ashleigh Barty. Nu speelt ze voor het eerst een finale van een WTA 1000-toernooi, in het jaar dat ze met pensioen wil gaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de 24-jarige Rybakina is het de tweede finale op rij in Miami. De toernooizege moest ze vorig jaar aan de Tsjechische Petra Kvitova laten. Ze mikt op een achtste WTA-titel. Dit jaar bracht de Wimbledon-winnares van 2022 al Brisbane en Abu Dhabi op haar erelijst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer