© Getty Images

Vorige week liep hij een dubbele neusbreuk op, nu debuteert amper 20-jarige neoprof voor Visma-Lease a Bike in de Ronde

Er is puzzelwerk aan te pas gekomen bij Team Visma-Lease a Bike om de selectie voor de Ronde van Vlaanderen samen te stellen. De surprise van de chef is Per Strand Hagenes, amper 20 jaar, neoprof en vorige week met een dubbele neusbreuk opgegeven in de E3 Saxo Classic.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De 20-jarige Noorse neoprof Per Strand Hagenes is de vervanger van Jan Tratnik in de Ronde. Hij reed dit voorjaar al Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3 Saxo Classic, maar moest in die laatste koers, amper een week geleden, al vroeg opgeven met een dubbele neusbreuk na een val.

Jan Tratnik, de winnaar van Omloop Het Nieuwsblad, gaf in Dwars door Vlaanderen op, nadat hij in Gent-Wevelgem ten val was gekomen en dat was een veeg teken.

Team Visma-Lease a Bike kan wél rekenen op Dylan van Baarle. De Nederlandse kampioen was onzeker door ziekte en paste nog voor Dwars door Vlaanderen, maar werkte donderdag een geslaagde test af. De Amerikaan Matteo Jorgenson, die Dwars door Vlaanderen won, en Tiesj Benoot zijn de meest vooruitgeschoven pionnen.

Verder zitten de Nederlanders Mick en Tim van Dijke, de Italiaan Edoardo Affini en Per Strand Hagenes in de selectie van Team Visma-Lease a Bike.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De ploeg kreeg een enorme opdoffer door de zware val van Wout van Aert. Die ging hard tegen het asfalt in Dwars door Vlaanderen en brak daarbij zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben. Hij mist de rest van het voorjaar.

Eerder meldde de ploeg al dat Europees kampioen Christophe Laporte de Ronde van Vlaanderen zou missen door ziekte.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer