© Shutterstock

Mannen met baarden: vrouwen zien een onenightstand niet zitten, maar er is ook goed nieuws

Baarden zijn hip, maar vrouwen smelten niet bepaald weg als ze een man met een baard zien. Dat blijkt uit een studie aan de Universiteit van Queensland in Australië.

vwh

Een team onderzoekers nodigde 8.520 vrouwen uit en verdeelde hen over drie groepen. Elke groep kreeg dezelfde foto’s te zien van mannen met een gladgeschoren gezicht, een stoppelbaard en een volle baard. Op basis van de beelden moesten vrouwen aangeven hoe de mannen scoorden op vlak van aantrekkelijkheid.

Uit de analyse van hun antwoorden blijkt dat mannen met volle baarden slecht scoren wat seksuele aantrekkelijkheid betreft. Ook gladgeschoren mannen genieten niet hun voorkeur. Een heer met een licht stoppelbaardje vinden dames immers het aantrekkelijkst. Als vrouwen nadenken over een onenightstand, geven ze ook geen voorkeur aan een man met een volle baard. In deze categorie zijn mannen met een verzorgd stoppelbaardje de gedroomde flirt. Mannen met een iets zwaardere stoppelbaard staan -jawel, er is een verschil - komen op de tweede plaats.

Maar er is ook zeer goed nieuws voor bebaarde mannen. Vrouwen zouden volgens het onderzoek liefst een lange relatie hebben met een man die over een volle baard beschikt. Daar is een evolutionaire verklaring voor. “Mannen met ruige baarden komen sterk over. Vrouwen beoordelen hen als zeer mannelijk, wijs, oprecht, en vrijgevig. Kortom: alles wat je verlangt van een levenspartner”, aldus onderzoeker Barnaby Dixson.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer