Antwerps designbedrijf ontwikkelt nieuw interieur voor McDonald’s

© WeWantMore

Brussel -

Het Antwerpse designbedrijf WeWantMore is uitverkoren om een nieuw interieur te ontwerpen voor de vestigingen van McDonald’s en dat ontwerp zal wereldwijd uitgerold worden.

Nina Nzenza

Er bestaan momenteel een tiental interieurs van McDonalds’s waaruit franchisenemers wereldwijd kunnen kiezen. Het meest recente ontwerp is Belgisch en werd ontworpen door WeWantMore, een bekroonde ontwerpstudio uit Antwerpen. Het design is ook ineens het meest duurzame van allemaal en scoort bijna vijf keer beter op de circularity index dan bestaande interieurs. “Zij hebben ons twee jaar geleden gecontacteerd omdat ze door de evoluerende markt op zoek waren naar iemand die een duurzaam interieur kon ontwerpen”, zegt creatief directeur Ruud Belmans van WeWantMore. “Ze hebben ons gekozen omdat ons concept daar het best op scoorde.”

© WeWantMore

Die duurzaamheid uit zich zowel in het productieproces, als tijdens het gebruik en daarna. “Alles ontworpen zodat na demontage hergebruikt of gerecycleerd kan worden. 100 procent van het plastic van tafelbladen is ook gerecycleerd en bij en de krukjes minstens 80 procent. Ook meer dan 80 procent van het gebruikte hout is PEFC-gecertificeerd, van de boom tot het restaurant. De naam van het concept is ‘Sunny side Up’ omdat we willen dat mensen positief kijken naar duurzaam ondernemen. Verder hebben we ook veel licht en kleur gebruikt zodat mensen hopelijk ook echt goedgezind worden als ze er binnenwandelen. “

In Frankrijk zijn er al twee filialen geopend met het Belgische ontwerp in de steden Carbonne en La Guerche de Bretagne. In België opent het eerste filiaal binnenkort. Er zijn ook aanvragen lopende in heel Europa: Noorwegen, Nederland en het VK. Verwacht wordt dat het design op termijn wereldwijd geïmplementeerd zal worden bij de hamburgerketen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen