© PA

Dimitri Van den Bergh stoot door naar tweede ronde German Darts Grand Prix

Dimitri Van den Bergh heeft zich met een overwinning tegen de Duitser Gabriel Clemens geplaatst voor de laatste 32 van de German Darts Grand Prix (205.000 euro) in München.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Van den Bergh (PDC 10) zette in een hoogstaande wedstrijd, waarin hij aanvankelijk een gemiddelde wierp van meer dan 106 per drie darts, thuisfavoriet Gabriel Clemens (PDC 22) met 6-5 opzij. De Antwerpenaar brak in de vijfde leg door de darts van Clemens, die echter meteen terugbrak en met een 11-darter de bordjes gelijk hing. De Duitser, die alsmaar beter in de wedstrijd kwam, kon een beslissende leg uit de brand slepen. Daarin leek de stress de bovenhand te nemen. Zo misten beide spelers een pak dubbelkansen, maar Van den Bergh prikte dubbel vier weg voor een plaats in de tweede ronde. Daarin neemt hij het op tegen de Engelsman Dave Chisnall (PDC 7). 

Van den Bergh wierp een gemiddelde van 100.69 per drie darts tegen 91.78 voor Clemens, die met een check out-gemiddelde van 41.7% wel beter deed dan Van den Bergh (30%).

In de wedstrijd tussen Mike De Decker (PDC 39) en de Schot Cameron Menzies (PDC 52) stond het na vier legs nog 2-2. Maar met onder meer een 124 check-out, een 11-darter en een 10-darter toonde Menzies zich met 6-4 de betere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer