Ultravox-muzikant Chris Cross (71) overleden

De Britse muzikant Chris Cross is overleden op 71-jarige leeftijd. Cross was vooral bekend als bassist van Ultravox, en schreef onder andere mee aan hun megahit ‘Vienna’.

jvh

Cross – echte naam: Christopher Allen – overleed op 25 maart, maar het nieuws werd maandag pas bekendgemaakt. “We hebben samen gewerkt en samen gespeeld, samen muziek gemaakt en samen video’s geregisseerd”, schrijft zanger Midge Ure in een eerbetoon aan zijn overleden bandgenoot. “We waren vrienden vanaf het begin. Zelfs na jaren zonder contact klikte het weer alsof het gisteren was. Jij was de lijm die de band bij elkaar hield, jij was de logica in de gekte, en de gekte in onze levens. Het was een plezier om je te kennen en om samen met jou te groeien. We houden van je, en zullen je missen, oude vriend.”

Ultravox was een new wave-band die vooral in de jaren ‘80 successen kende. Hun grootste hit was Vienna, waar ook Cross aan meeschreef.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© picture alliance / Avalon/Retna

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER