Wandelaars vonden de kat in een gesloten koffer.
Foto: vzw Zwerfkat

Zwangere kat gedumpt in gesloten koffer in Ranst

In Ranst hebben een paar wandelaars een roze koffer gevonden waarin een zwangere kat was opgesloten. De opvallende koffer was gedumpt in een veld, en trok de aandacht van voorbijgangers. Toen ze de koffer openden, vonden ze het dier. De vzw Zwerfkat Wommelgem vangt de poes nu op. Het dier was niet gechipt. 

De vzw Zwerfkat Wommelgem trekt aan de alarmbel, na de vondst van een zwangere kat die gedumpt werd in een veld over de scoutslokalen van Ranst. "Wandelaars zagen de opvallende roze koffer. Ze deden de rits open en zagen een kat zitten met een bolle buik", vertelt Christel Kooyman van de vzw Zwerfkat Wommelgem in Nood. "Ze was helemaal van haar melk maar stelt het intussen goed. We hebben haar Mieke gedoopt."

Vorig jaar vonden we 4 gedumpte kittens in een zakje van de supermarkt, dat blijft tragisch

Christel Kooyman, vzw Zwerfkat Wommelgem

De kat was niet gechipt en ook niet gesteriliseerd, zoals verplicht is. "Vorig jaar nog vonden we vier gedumpte kittens in een zakje van de supermarkt. Het gebeurt zelden, maar elke keer is er één te veel. Stap alsjeblieft naar een asiel. Vlaanderen moet nog veel beter sensibiliseren: neem geen huisdier als je er niet voor kan zorgen", besluit Kooyman.

De knalroze koffer trok de aandacht van de wandelaars.
Foto: vzw Zwerfkat

Meest gelezen